ESTÜ 116 Bilgisayar Destekli Tasarım I dersi Hk.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bünyesinde, Autodesk ile üniversite genelinde yapılan protokol kapsamında, öğrencilerin giriş seviyesinde bilgisayar destekli tasarım öğrenmeleri amacıyla ESTÜ 116 Bilgisayar Destekli Tasarım I (Seçmeli, 3+0, 3 AKTS) dersi açılmıştır.
Ders, Endüstriyel Tasarım Bölümünde, Salı günleri 10:00-13:00 arasında, Dr. Öğr. Üyesi Engin KAPKIN tarafından verilmektedir.
Ders kapsamında Autodesk Fusion 360 programı kullanılacaktır.
Öğrencilerimiz bu programı ücretsiz olarak eskisehir.edu.tr uzantılı e-mail adreslerini kullanarak kendi bilgisayarlarına lisanslı olarak kurabilirler.
Ders sonunda öğrenciler:
Bilgisayar Destekli Tasarım Kavramlarını Fusion360 programı üzerinden öğrenir:
·         Fusion360 tanıtımı, Arayüz tanıtımı, Yüzey modelleme, Katı modelleme kavramları
·         Temel Komutlar: Eskiz çizme, Düzenleme, Kısıt belirleme, Zaman çizelgesi, Parametre değiştirme, Teknik resim çizme;
·         Yapısal Komutlar: Yapılandırma komutu, Kontrol etme, Ekleme; Yüzey Modelleme Araçları: Yüzey yaratma ve düzenleme;
·         Montaj: Montaj parçalarını ayarlama, Düzenleme, Biraraya getirme, Ekleme seçenekleri;
·         Serbest Modelleme Araçları: T-Splines, Yüzey yaratma, Yüzey düzenleme, Simetri ve araçlar;
·         Görselleştirme: Materyal atama, Sahne ayarları, Render yöntemleri; Çeşitli uygulamalar.

Ders sonunda öğrenciler bir parça veya ürünü giriş seviyesinde 3B modelleme yapabilecek ve bunu dosyayı lazer kesim, 3B baskı ve CNC kesim hazır hale getirebilecektir.