Üniversitelerin Bilgisyar ve İnternet Olanakları

Üniversite yönetimlerinin almış oldukları ortak karar doğrultusunda; 2019-2020 Bahar Dönemi sonunda uzaktan ölçme ve değerlendirme yöntemleriyle gerçekleştirilecek dönem sonu, bütünleme sınavları ile ödev, proje, vb. ölçme-değerlendirme süreçleri kapsamında, internet altyapısına veya yeterli teknik altyapı imkânına sahip olmayan Üniversitemiz öğrencileri, bulundukları ildeki üniversitelerin imkânlarından yararlanabilecektir.

Bu kapsamda, ilgili üniversitenin web sayfasında yapılan açıklamalar ve/veya yönlendirmeler doğrultusunda ilgili birim/birimlere ya da doğrudan rektörlüğe başvuruda bulunan Üniversitemiz öğrencileri; gerekli sağlık ve güvenlik önlemlerine uymak koşuluyla, belirlenen kurallar çerçevesinde ilgili üniversitenin bilgisayar, internet ve diğer teknolojik/dijital imkânlarından yararlandırılacaktır.

2019-2020 Bahar Dönemi sınavlarında üniversite bilgisayar laboratuvarlarında internet altyapısı ihtiyacı olan öğrencilerin yararlanabilmesi için olanaklarından faydalandıracağını belirten üniversite duyuruları aşağıda verilmiştir.

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ için tıklayınız.

AMASYA ÜNİVERSİTESİ için tıklayınız.

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ için tıklayınız.

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ için tıklayınız.

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ için tıklayınız.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ için tıklayınız.

Üniversiteler Arası Sınav İş Birliği

Yükseköğretim Kurulu ile Üniversitemiz Senatosunun kararı doğrultusunda; uzaktan ölçme ve değerlendirme yöntemleriyle gerçekleştirilecek 2019-2020 Bahar dönemi dönem sonu ve bütünleme sınavlarında, internet altyapısına veya yeterli teknik altyapı imkanına sahip olmayan Üniversitemiz öğrencileri ile Eskişehir’de ikamet eden diğer üniversite öğrencileri gerekli sağlık ve güvenlik önlemlerine uymak koşuluyla belirlenen kurallar çerçevesinde Üniversitemiz imkanlarından yararlanabilecektir.
Eğer mevcut imkanlarınız (bilgisayar/internet/vd.) yetersiz ise, Üniversitemizde sizler için tahsis edilmiş olan bilgisayar laboratuvarında sınavlarınıza girebilmek için lütfen tıklayınız