05.01.2021 Salı Günü Onur/Yüksek Onur ve Hizmet Ödülleri Töreni Gerçekleştirildi.

2019-2020 Öğretim Yılı Bahar dönemi verilerine göre Onur ve Yüksek Onur Belgesi almaya hak kazanan öğrencilerimize belgelerini takdim töreni ve 2020 yılı Hizmet Ödülleri sertifika takdim töreni 05 Ocak 2021, Salı günü saat 11:00’de online olarak Zoom platformu üzerinden Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürsoy Arslan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaytakoğlu ve öğretim elemanları ile öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Programın açılışında Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet İnanç Onur 2016 -2020 yılları arasında Mühendislik Fakültesi’ne yerleşen öğrencilerin ÖSYS Başarı Sıralaması, yıllara ve yarıyıllara göre bölümler bazında genel not ortalamaları gibi başlıklar çerçevesinde bir sunum gerçekleştirerek katılımcıları bilgilendirdi.

Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Mühendislik Fakültesi Onur/Yüksek Onur ve Hizmet Ödülleri Sertifika Dağıtım Töreni’nin öğrenci başarılarını herkese gururla göstermeyi hedefleyen geleneksel bir tören olduğunu belirtti. Törende sergilenen öğrenci başarılarına yönelik verilerin oldukça önemli ve kıymetli olduğunu da belirten Rektör Prof. Dr. Döğeroğlu, “Mezun ettiğimiz her öğrencinin onlara edindirmeyi hedeflediğimiz becerilerle donanmış olarak lisansüstü eğitimlerine veya iş yaşamlarına devam etmelerini istiyoruz. Bizim için esas olan öğrencilerin sadece mesleki beceri edindiğini kanıtlayan bir diploma ile değil, yaşamsal beceriler ile de mezun olmalarını ve profesyonel yaşama katılımlarını sağlamak. Bütün çabamız ve gayretimiz bu yönde. Öğrencilerimizin başarılarıyla her zaman gurur duyuyoruz. Öğrencilerimizin sadece o dersin sınavlarından yüksek puan alarak dersi tamamlamalarını değil, hak edilmiş başarıyı temsil eden bilgi ve becerileri de edinmelerini hedefliyoruz. Bu tören de bu hedeflerimize ulaşmamız adına önemli bir vesile. Onur ve Yüksek Onur Belgesi alan tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 2019-2020 Öğretim Yılı Bahar Dönemi dönem not ortalamalarına göre dereceye giren Bilgisayar Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği öğrenci ve mezunlarına başarı sertifikaları ile yüksek onur ve onur belgeleri takdim edildi.

Programın ikinci kısmı, Mühendislik Fakültesi 9. Hizmet Ödülleri Sertifika Takdim Töreni ile devam etti. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaytakoğlu, Mühendislik Fakültesi 9. Hizmet Ödülleri Sertifika Takdim Töreni’nin ilk kez Mühendislik Fakültesi Takdir Tanıma Komisyonu’nun önerisi ile 2012 yılında düzenlenmeye başladığını vurguladı. Hizmet Ödülleri Takdim Töreni’nin temelinde, Mühendislik Fakültesi vizyon, misyon ve temel değerleri doğrultusunda eğitim öğretim, araştırma geliştirme ve topluma hizmet alanlarında verimliliği ve kaliteyi artırmaya çalışan ve katılımcı olan tüm personelin takdir edilmesi ve tanınması esasına dayalı olduğunu da sözlerine ekleyen Prof. Dr. Kaytakoğlu, “Çalışma hayatında hatırlanma ve takdir edilme bir vefa borcudur ve beraberlik, birlik ve temsiliyet duygularını güçlendirmektedir. Fakültemizde yürütülen süreçlere katkı veren, mesleki ve yaşamsal beceriler ile donatılmış mezunların yetiştirilmesine ön ayak olan akademik ve idari personelimize ve altyapı işlerinde bizlerden desteğini esirgemeyen saha çalışanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Döğeroğlu, 2020 yılında Mühendislik Fakültesi’ne 19 akademik ve idari personelin katıldığını söyleyerek, “Mühendislik Fakültesi’ne katılan tüm idari ve akademik personeli kutluyorum. Daha nice uzun yıllar Üniversitemize ve Mühendislik Fakültesine katkı sağlamalarını gönülden diliyorum. Başarıları daim olsun” dedi.

Tören kapsamında 2020 yılında Mühendislik Fakültesi bünyesine katılan akademik ve idari personele sertifikaları takdim edildi. Tören, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Altan Onat’ın sergilediği enstrümantal bağlama performansı ile sona erdi.

FOTO ALBÜM İÇİN TIKLAYINIZ