HidroAna Başarısı Türkiye Birinciliği Ödülü

Avrupa'nın en prestijli yarışı olan Shell Eco-Marathon etkinliğinin 21-23 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye etabında  HidroAna Takımı, Eskişehir Teknik  Üniversitesi adına yerini aldı. Ekip üyeleri, 2 gün süren zorlu teknik kontrolleri tek seferde başarıyla geçerek piste çıkmaya hak kazandı. Shell Eco-Marathon Türkiye  yarışında HidroAna Ailesi olarak gece gündüz çalışıp 310 km/m3 değerinde skor elde ederek 22 takımın ve 350 öğrencinin katıldığı bu önemli yarışı hidrojen prototip kategorisinde 1. olarak tamamlayarak, kupayı Shell & Turcas CEO’su Felix Faber’in elinden aldılar. Yarışta HidroAna ailesini temsil eden Takım Kaptanı Mine Nohuz, Pilot Beyza Lik, Selin Uysal, Enes Okay Koç, Burak Aşık, Nail Buğra Kılıç, Gamze Aydın, Ahmet Furkan Vayni, Irmak Çolak, Gizem Bilgin, Melike Kalender, Ramazan Nacar, Özlem Özalp ve Tarık Memişoğulları yer aldı.

Proje Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi İrfan Töre, “Bu önemli başarıların elde edilmesinde büyük desteklerini gördüğümüz başta Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu olmak üzere Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaytakoğlu’na ve bizi destekleyen sponsorlarımıza teşekkür ederiz” diyerek Birincilik Ödülü’nün Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne yakışır bir ödül olduğunu ifade etti.