HES Bilgi Sistemi

Değerli Öğrencilerimiz,

Üniversitemiz 2021-2022 eğitim-öğretim yılı hazırlık çalışmaları kapsamında salgınla mücadelenin başarılı bir şekilde sürdürülebilmesi için tüm öğrencilerimizin alınacak tedbirlerin uygulanması konusunda yardımcı olmaları beklenmektedir.

Hayat Eve Sığar (HES) kodlarının kontrolünün yapılması, COVİD 19 önlemleri kapsamında derslikler, yemekhane, kütüphane, toplantı, konferans salonları, atölye, laboratuvar vb. üniversitemizin kapalı alanlarında gerekli tedbirlerin alınması, üniversite genelinde maske, mesafe ve hijyen kullarına uyulması önem arz etmektedir.

Bu sebeple; tedbirlerin uygulanması için tüm öğrencilerimizin HES kodunu bizimle paylaşması, konu ile ilgili gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir.

Eskişehir Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun 27.08.2021 tarih ve 39 sayılı kararının 9 uncu maddesinde Covid-19 pandemisi kapsamında İlimizde bulunan yükseköğretim kurumlarında görevli personel ile öğrencilerden Covid-19 aşısını iki doz tamamlatmayanlara 6 Eylül 2021 tarihinden itibaren negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilmiştir. Bu çerçevede HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılmasına karar verilmiştir. Karar kapsamında hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise kuruma girişine müsaade edilmeyecektir. Düzenli olarak PCR testi yapılması ile ilgili süreç İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde sürdürülecektir.

6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı, hastalık veya negatif PCR testi sorgulamalarının yapılabilmesi ve kuruma girişlerinin sağlanabilmesi için, Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan https://hes.eskisehir.edu.tr/ adresinde bulunan forma süresiz olarak tanımlanan HES kodlarını ve diğer istenilen bilgileri girmeleri gerekmektedir.

Ayrıca ekte görselleri sunulan Hayat Eve Sığar Uygulamasında HES Kod Ayarları kısmından verilerin paylaşılması ile ilgili iznin verilmesi halinde pandemi sürecine bağlı işlemlerin takibi merkezi olarak da yapılabilecektir.

Söz konusu formun tüm öğrencilerimiz tarafından doldurulması gerekmektedir.

Gereği için bilgilerinize sunulur.

DEKANLIK