ESTÜ'den Haberler

ESTÜ-EMSA Jeneratör Laboratuvarı 27 Eylül’de Açıldı

ESTÜ-EMSA Jeneratör Laboratuvarı 27 Eylül’de Açıldı

Üniversitemiz ile EMSA Elektromotor Alternatör San. ve Tic. A.Ş. iş birliğiyle, Fakültemiz Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde modern altyapıya sahip ESTÜ-EMSA Jeneratör Laboratuvarı, 27 Eylül 2024 tarihinde açıldı. Açılış törenimize, Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Özcan, EMSA Jeneratör Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, diğer yönetim kurulu üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Bu laboratuvar, öğrencilerimize elektrik makineleri, güç elektroniği, enerji sistemleri, kontrol sistemleri ve elektrik enerjisi üretimi, iletimi ve dağıtımı gibi konularda pratik uygulama imkânı sunacak olup, öğrencilerimizin eğitimine önemli katkılar sağlayacaktır. Ayrıca, ESTÜ-EMSA öğrenci proje çalışmaları ve Kariyer Gelişimi ve Öğrenci Destek Birimi tarafından koordine edilecek EMSA Akademi programlarına da ev sahipliği yapacaktır.

40 yılı aşkın süredir jeneratör üretimi alanında faaliyet gösteren EMSA Jeneratör, 6 kıtada 102 ülkeye ihracat yapan ve enerji sektöründe güçlü bir konuma sahip bir firmadır. EMSA Akademi programı, öğrencilerimize jeneratörlerin çalışma prensipleri, enerji sektöründeki güncel gelişmeler ve sorun çözme becerilerini geliştirme fırsatı sunacaktır. Bu değerli iş birliğinin, hem öğrencilerimize hem de Fakültemize hayırlı olmasını diliyoruz.

 

Üniversitemiz web sayfası haber linki için tıklayınız.

Ayrıca çeşiti medya organlarında konu ile ilgili haberler aşağıda verilmiştir.

Link-1

Link-2