ESTÜ'den Haberler

ESTÜ Mühendislik Fakültesi 19’uncu Mezunlar Buluşması Gerçekleştirildi

ESTÜ Mühendislik Fakültesi 19’uncu Mezunlar Buluşması Gerçekleştirildi

Mühendislik Fakültesi Geleneksel Mezunlar Buluşması etkinliğinin 19’uncusu bu yıl da yüksek katılımla gerçekleştirildi. 14 Ekim 2023 Cumartesi günü Mühendislik Fakültesinde gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Onur KAYA, Prof. Dr. Sayın Yunus ÖZDEMİR, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Hanife APAYDIN ÖZKAN’ın yanı sıra Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri ve mezunları katıldı.

“Kapılarımız her zaman sonuna kadar açık”

Açılış konuşmasında Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, birbirinden farklı meslek alanlarında uzmanlaşan ESTÜ profesyonellerini Cumhuriyet’in 100’üncü yılında düzenlenen Mühendislik Fakültesi 19’uncu Mezunlar Buluşması etkinliğinde görmekten memnuniyet ve mutluluk duyduğunu dile getirdi. ESTÜ mezunlarının sektörde ve bulundukları her yerde ESTÜ’yü temsil ettiklerini de sözlerine ekleyen Rektör Prof. Dr. ÖZCAN, “Mezunlarımızla bir arada olmak, sizlerle sürekli iletişim halinde kalmak; bu vesileyle deneyimlerinizi bizlere ve öğrencilerimize aktarmanız bizler için çok değerli. Hepiniz bizleri yakından tanıyor ve içinde bulunduğunuz sektörün beklentilerini de bizden çok daha iyi biliyorsunuz. Sizleri aramızda daha sık görmekten, çeşitli komisyonlarımızda ve danışma kurullarımızda birlikte çalışmaktan memnun olacağımızı ve kapılarımızın her zaman sizlere sonuna kadar açık olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.

“Mezunlarımız, Fakültemizin en kıymetli çıktıları”

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Hanife APAYDIN ÖZKAN geçmişi 1968 yılına dayanan Mühendislik Fakültesinin en kıymetli çıktılarının mezunları olduğunu belirterek söze başladı. İş dünyasında, bilimde, teknolojide ve toplumun pek çok farklı alanında ESTÜ Mühendislik Fakültesi mezunlarının başarılarına tanık olmanın kendilerini gururlandırdığını da sözlerine ekleyen Dekan Prof. Dr. APAYDIN ÖZKAN, “Gelişen ve değişen dünyanın ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde kendimizi geliştirirken, birer paydaş olarak siz değerli mezunlarımızdan gelecek geri bildirimlere ve katkılara çok önem veriyoruz. Bulunduğunuz konumlarda hem Üniversitemizin hem de Fakültemizin tanınırlığının artırılmasında bizlerden çok daha fazla katkı verdiğinize, sizlerle olan iletişim ve iş birliğimizin güçlenerek devam edeceğine gönülden inanıyorum ve Fakültemiz adına hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Mühendislik Fakültesi 10’uncu, 20’nci, 30’uncu ve 40’ıncı yıl mezunlarına madalya ve hediyeleri ile törene katkı veren sponsorlara sertifikaları Rektör Prof. Dr. ÖZCAN tarafından takdim edildi.

Mühendislik Fakültesinin 8 bölümünden 200’ün üzerinde mezunun katılımıyla coşku içerisinde gerçekleştirilen tören, pasta kesimi ve pilav ikramının ardından sona erdi.

Üniversite SAyfası Haber Linki: https://www.eskisehir.edu.tr/tr/Haber/Detay/estu-muhendislik-fakultesi-19uncu-mezunlar-bulusmasi-gerceklestirildi