FACT Projesinde Önemli Bir Aşama Daha Geride Kaldı

Temmuz 2020’den bu yana sürmekte olan, Avrupa Birliği Çerçeve Programları kapsamında Horizon2020-SESAR çağrısı tarafından desteklenen ve Honeywell koordinatörlüğünde Nokia, İstanbul Teknik Üniversitesi, EUROCONTROL, AOPA, Sarp Havacılık ile birlikte üniversitemizin yer aldığı FACT projesinde önemli bir aşama daha geride kaldı. Akademik kariyerini UNSW'de sürdüren Dr. Uğur Turhan’dan proje yürütücüsü görevini devralan Dr. Öğr. Üyesi İlkay Orhan, araştırmacı olarak da Dr. Öğr. Üyesi Birsen Açıkel ve fakültemiz Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Haluk Yapıcıoğlu projede yer almaktadır. Proje kapsamında geliştirilen iletişim, navigasyon ve gözetim cihazının prototipinin ilk testleri Eskişehir Teknik Üniversitesi Hasan Polatkan Havaalanı ve Eskişehir Anadolu Eğitim Hava sahasında gerçekleştirildi. Testleri başarı ile tamamlayan araştırma ekibi Rektörümüz Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu’na bir nezaket ziyaretinde bulundu.