ESTÜ'den Haberler

Fakültemize Bir Ödül de İstanbul Ticaret Borsası'ndan

Fakültemize Bir Ödül de İstanbul Ticaret Borsası'ndan

ESTÜ, ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor.  Son olarak ESTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Ecem Şen ve Çağan Bıçakçı, Dr. Öğr. Üyesi Burcu Yılmazel danışmanlığında ve Lisans Bitirme Projesi kapsamında hazırladığı "SmartList" projesi ile İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) tarafından düzenlenen Gıda İsrafını Engelleme Proje Yarışması’nda mansiyon ödülüne layık görüldü.

ESTÜ Ekibi, İstanbul Ticaret Borsası Eminönü Merkez Binasında 30 Haziran Perşembe günü düzenlenen törende ödüllerini aldı. Ödül törenine İSTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlhan Koyunseven, Yönetim Kurulu üyeleri Recep Salih Al, Zeki Aslan, Mehmet Beşir Kılıç, Ömer Tekinaslan, Meclis Üyeleri Memet Yalçın, Semet Özer, Emin Demirci, Çetin Topaloğlu ve Hüseyin Güllü, ESTÜ SmartList proje ekibi ve ödül alan diğer öğrenciler katıldı.

ESTÜ ekibinden  Çağan Bıçakçı, 43 farklı üniversiteden başvuru yapan 76 proje arasında ilk 5’e girerek mansiyon ödülü almaya hak kazandıklarını belirterek, "Bu anlamlı yarışmayı organize ettikleri için İstanbul Ticaret Borsası'na teşekkürlerimi sunmaktan mutluluk duyarım. Projemizin hayata geçirilmesindeki destekleri için üniversitemize, TÜBİTAK 2209/A programına, Eskişehir Teknik Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu'na ve sağladıkları değerli çevrimiçi alışveriş verileri için Marketyo yöneticilerine ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Birincilik ödülünün 60 bin lira, ikincilik ödülünün 30 bin lira, üçüncülük ödülünün 20 bin lira olduğu yarışmada mansiyon ödülü alan ESTÜ ekibine ise 10 bin lira ödül verildi.

kaynak: eskisehir.edu.tr