TEKNOFEST Tarım Teknolojileri ve TÜBİTAK 2242 Araştırma Projeleri Yarışmaları Finalistlerimiz

TEKNOFEST 2022 kapsamında düzenlenecek yarışma finalistlerimiz belli oldu.

TEKNOFEST 2022 Tarım Teknolojileri Yarışması Üniversite ve üzeri seviyesinde yarışan Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz Necip Şükrü AŞIK ve Utku NARİN'in yer aldığı, danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Burcu Yılmazel'in yaptığı "WiseCrop" takımımız, "WiseCrop: Yapay Zeka Destekli Çiftçi Asistanı" projesiyle, proje detay raporlarına göre başarılı bulunarak TEKNOFEST 2022 Tarım Teknolojileri Yarışması finalistleri arasında yerini almıştır. Final Yarışması Değerlendirmeleri 29-31 Temmuz 2022 tarihleri arasında TEKNOFEST 2022 kapsamında Ordu ilinde yapılacaktır.

Tübitak 2242 - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmalarında fakültemizden 4 projemiz finale kalmaya hak kazanmıştır. Finale kalan projelerle ilgili bilgiler aşağıdadır. Final Yarışması Değerlendirmeleri 22-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında TEKNOFEST 2022 kapsamında Giresun ilinde düzenlenecek Final Sergisi ve jüri sunumu şeklinde yapılacaktır.

Enerji ve Çevre - Eda Metin (Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Danışman: Servet Turan, Salih Çağrı Özer) - Enerji Uygulamaları için B4C Granüllerinin TİC ve TİCN ile Kaplanarak Yüksek Sıcaklık Termoelektrik Özelliklerinin Geliştirilmesi

Enerji ve Çevre - Yağmur Bengisu Güngör, Erkutay Şentürk (Kimya Mühendisliği, Danışman: Esin Apaydın Varol) - Yağ-Su Ayrımına Çevre Dostu Bir Yaklaşım: Hidrofobik-Oleofilik Biyokarbon Malzeme ile Denizlerdeki Atık Yağların Temizlenmesi

Bilgi ve İletişim Teknolojileri - Merve Hümeyra Ceviz, Abdüssamet Sökel, Sefer Kul (Endüstri Mühendisliği, Danışman: Emre Çimen) -  Otomotiv Sektöründe Envanter Doğrulama Sürecinin Web Tabanlı Dijitalizasyonu

Bilgi ve İletişim Teknolojileri - Şevval Öztürk, Uğur Dar, Betül Avcı (Endüstri Mühendisliği, Danışman: Emre Çimen) - Bir Cam Fabrikasında Hat Bazlı İş Gücü Optimizasyonu ve Karar Destek Sistemi

Finale kalan tüm öğrencilerimizi ve danışmanlarını kutluyor, finallerde başarılar diliyoruz.