TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında Fakültemiz Öğrencilerinin Kazandığı Birincilik ve İkincilik Ödülleri Bizleri Gururlandırdı

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’nın final aşaması sergisi ve proje değerlendirmeleri, TEKNOFEST 2022 etkinlikleri kapsamında 22-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında Giresun ilinde, Çotanak Spor Kompleksi’nde yapıldı. Yarışmanın final sergisine 9 ana alandan 120 projenin sahibi 228 öğrenci katıldı. Yapılan jüri değerlendirmeleri sonucunda her alanda birincilik, ikincilik, üçüncülük ve teşvik ödülü alan 36 proje belirlendi.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri kategorisinde Doç. Dr. Emre Çimen danışmanlığında Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz  Sefer Kul, Merve Hümeyra Ceviz, Abdüssamet Sökel,  “Otomotiv Sektöründe Envanter Doğrulama Sürecinin Web Tabanlı Dijitalizasyonu” başlıklı projeleriyle birincilik ödülüne,  Enerji ve Çevre kategorisinde  Prof. Dr. Esin Apaydın Varol danışmanlığında Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz Yağmur Bengisu Güngör ve Erkutay Şentürk “Yağ-Su Ayrımına Çevre Dostu Bir Yaklaşım: Hidrofobik-Oleofilik Biyokarbon Malzeme ile Denizlerdeki Atık Yağların Temizlenmesi” isimli projeleriyle ikincilik ödülüne layık görüldü.

30 Ağustos – 4 Eylül 2022 tarihlerinde Samsun ilinde yapılacak TEKNOFEST 2022 kapsamında düzenlenecek törende birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülü alan proje sahipleri ödüllerini alacaklar. Öğrencilerimizi ve danışmanlarını tebrik ediyoruz.

kaynak: eskisehir.edu.tr